Prof. Dr. Aziz SANCAR Danışmanlığında Ortak Proje

11 Nis

Kuzey Karolina Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Biyokimya ve Biyofizik Bölümü, Öğretim üyesi Kanserle Mücadelede DNA Onarımı, DNA Hasar Kontrol Noktaları ve Sirkadiyen saatler konusunda çalışmalar yapan Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın danışmanlığını yapacağı ‘’ Cerrahi olmayan kanser tedavilerinde tedaviye direnç geliştirmede ve farklı kanser türlerine yatkınlıkta nükleotid eksizyon onarımının önemi’’ başlıklı projede Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Recep ERÖZ araştırmacı olarak yer alacaktır. Nükleotid eksizyon tamiri alanında çalışmalar Dünyada Amerika ve Güney Kore’ de yapılmaktadır. Amerika’da Kuzey Karolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümünde Prof. Dr. Aziz SANCAR'ın laboratuvarında çalışılmaktadır. Kendisi DNA onarımı alanında 2015 Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülmüştür. Güney Kore’ de yapılan çalışmalar, daha önce Prof. Dr. Aziz SANCAR'ın asistanlığını yapmış bilim insanı tarafından çalışılmaktadır. Bu projeyle ülkemiz bu alanın konularını çalışan üçüncü ülke olacaktır. Önerilen proje, DNA onarımı alanındaki diğer çalışmalara da öncülük edecektir. Bu nedenle projede araştırmacı olarak yer alacak Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Recep ERÖZ’ü ve tüm proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.