Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni

Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde eğitime yeni başlayan 120 doktor adayı için Üniversitemiz Konferans Salonu’nda 08.10.2013 tarihinde önlük giydirme töreni düzenlendi.
      Törenin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu yaptı. Öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almaları için yeterli fiziki koşullara ve öğretim üyesi kadrosuna sahip olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, “Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için eğitim ve öğretimini sürekli yenilemekte, günümüzün şartlarına göre en iyisini vermek için çalışmaktayız. İnsanı yaşatmayı, onları daha nitelikli yaşam sunmayı, amaçlayan bu kutsal ve onurlu mesleğe ilk adım atan sizleri kutluyorum. Tıbbiyeli olma yolunda heyecan, arzu ve istekle yürüyerek hekimliği sevmeli, öğrendiğiniz bilgilerden ders almalısınız” dedi. Çok çalışmanın beraberinde özgüven ve başarıyı getireceğini söyleyen Ataoğlu, mesleğe başlayacak olan hekim adaylarına başarılar diledi.
      Açılış konuşmasının ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, tıp fakültesini kazanmanın ve mezun olmanın zor olduğuna değinerek, “En büyük zorluk hekimlik mesleğini beyaz önlüğün de temsil ettiği şekilde tertemiz icra edebilmek; hiçbir ayrım yapmadan, insana saygıyı tüm kişisel çıkarların önünde tutarak, yeminine her gün, her koşulda sadık kalmak, bu mesleğin en önemli şartlarındandır” dedi.

Öğrenci topluluklarında görev almanın farklı bölümlerden arkadaşlarla birlikte üretmek, fikrinizi sunabilmek ve savunabilmek gibi beceriler kazanmaya yardımcı olacağını belirtti. Şerifoğlu, Üniversitemizde birçok fırsat bulunduğuna dikkat çekerek, “Şanslısınız ki bu üniversitede birçok fırsat bulunmakta, Yelkencilik Topluluğu Tıp Fakültesi öğrencimiz tarafından kuruldu ve çeşitli yarışmalarda göğsümüzü kabarttı. Dekanımızın onayı ve senatomuzun kararı ile Tıp Fakültesi için seçmeli dersler oluşturduk girişimcilik dersini onlarca tıp fakültesi öğrencinin almasını sağladık” dedi.